Съдебен спор между Лудогорец и община Разград започна вчера, ден преди

...
Съдебен спор между Лудогорец и община Разград започна вчера, ден преди
Коментари Харесай

"Лудогорец" се съди с общината преди мача в Лига Европа

Съдебен спор сред " Лудогорец " и община Разград стартира през вчерашния ден, ден преди първия мач на тима в шампионата Лига Европа. Спорът е дали стадионът на " Лудогорец Арена " е спортно игрище или не. От общината упорстват клубът да заплати общо 46 183.25 лева за налог здания, главница и лихви за 2017 и 2018 година От клуба обаче се базират на член 24, алинея 1, т. 10 от Закона за локалните налози и такси, съгласно който от налог неподвижен парцел се освобождават паркове, спортните стадиони, площадките и други сходни парцели за публични потребности. От " Лудогорец " настояват, че постройките в границите на стадиона са спомагателни и се употребяват за действието на игрището като такова, добавя Dsport.

Вчера обаче съвещанието търпя едвам няколко минути, като на него липсваше представител на футболния клуб. От " Лудогорец " по този начин или другояче бяха поискали отсрочване, така като не е направена съдебно-техническата експертиза, разпоредена от съда. Следващото съвещание на съда ще бъде на 17 октомври.

" Лудогорец " получи базата на концесия за период от 35 години, като към този момент влага крупна сума в подготвителните терени, а и построи три нови бранша на стадиона, като остана единствено да обнови централната естрада.

Същевременно разградчани одобряват през днешния ден от 22.00 ч. ЦСКА (Москва) в мач от група Н на Лига Европа. Двубоят ще се предава по Българска национална телевизия 1. Вчера краткотрайният треньор на " Лудогорец " Станислав Генчев съобщи, че отборът е квалифициран за мача. " Като гледаме двата тима, в действителност ние сме с повече опит, до момента в който ЦСКА (Москва) е по-млад тим. Както цяло в тези шампионати опитът играе огромна роля. Трябва да наблегнем на този фактор и да се възползваме от неопитността им. Също по този начин би трябвало да сме по-спокойни по време на самия мач ", добави Генчев. Той се усъмни в информациите за тежката рецесия с контузени футболисти в съветския отбор. " Двама са главните играчи, които пропущат мача. Но това надали ще се отрази ", уточни Генчев.

В групата на московчани за мача в Разград не попаднаха Седрик Гогуа, Виктор Васин, Кирин Набакин, Георги Шенников и Алан Дзагоев. Защитникът Звонимир Шарлия е с отбора, само че за присъединяване му ще се реши малко преди дуела.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР